Inloggen

Close

De bierkaart

U kunt bij ons genieten van zes verschillende tapbieren en meer dan 50 soorten bier op fles. Onze collectie is sterk wisselend, en kan het beste geïnventariseerd worden door gewoon eens langs te komen en ze te proberen. Van vrijwel al onze bieren op fles (alsmede die op de tap) serveren wij het bier in het originele glas.

Nu tijdelijk verkrijgbaar

Geniet van deze bijzondere bieren, nu tijdelijk verkrijgbaar van de tap of op fles.

Tapbieren

La Chouffe

La Chouffe is een amberkleurige boven gister die op de fles hergist. La Chouffe wordt gebrouwen met bronwater uit de Ardennen en heeft een moutig, ietwat kruidig aroma en een zoet moutige smaak met hoppigheid op het eind. De nasmaak van La Chouffe is licht bitter. Het wordt ook wel kaboutertjes biergenoemd, schijnbaar vanwege het feit dat als je het teveel drinkt (niet doen) er de volgende dag allemaal kaboutertjes rond je bed zitten. Alc. 8,0% Vol.

Jupiler Pilsner

Jupiler is een uiterst verfrissend en licht verteerbaar pils bier van zeer hoge kwaliteit. De naam Jupiler stamt af van de plaats Jupille waar de brouwerij zich bevindt. Jupiler is een pils dat met zijn toegankelijke en aangename smaak geschikt is voor alle gelegenheden. Het gaat ook goed samen met verschillende soorten maaltijden. En zo is Jupiler de ideale component van tal van gerechten uit de traditionele Belgische keuken. Alc. 5,0% Vol.

Hoegaarden witbier

Witbieren zijn bieren waarvoor tijdens het brouwen naast gerst mout ook tarwe gebruikt wordt. Vooral aan de tarwe danken deze bieren hun “bleke” uiterlijk. Witbieren worden niet gefilterd, waardoor het bier een natuurlijke troebeling heeft en het bier nog levende gist bevat. De Belgische witbieren worden daarnaast gearomatiseerd met koriander en sinaasappelschillen, welke het bier een aangenaam fruitig en zeker dorstlessend karakter geven. Alc. 4,9% Vol.

Leffe Blond

Dit is de meest toegankelijk variant van Leffe. Het heeft een goudblonde kleur. Het is een droog, fruitig, licht kruidig bier, zeer vol en zacht van smaak. Het bier bezit een verfijnde bitterheid, die zich uitstrekt over de gehele smaakbeleving, inclusief afdronk. Het aroma is licht moutachtig. Gastronomisch vervult Leffe Blond dezelfde functie als een rode Bordeaux, maar kan het meer uiteenlopend worden gebruikt. Alc. 6,6% Vol.

Leffe Dubbel

Leffe Dubbel, ook wel Bruin genoemd, is bitterder dan Leffe Blond. De bitterheid wordt gecompenseerd door de aromatische zoetheid van de geroosterde gerst. De krachtige volheid wordt gecomplementeerd door het rijke aroma van geroosterde karamel. Gastronomisch is Leffe Dubbel te vergelijken met een krachtige Bourgogne. Leffe Dubbel is een uitstekende begeleiding voor gerechten met een zoetzure smaak. Alc. 6,5% Vol.

Paljas Blond

VAN DE WISSELTAP: Paljas Blond is een heerlijk fris bier van hoge gisting met hergisting waardoor het bier zich verder kan ontwikkelen. Hij heeft een heerlijk fris aroma en een karaktervolle smaak met een uitgesproken aroma. Dit blonde bier is een heerlijke door drinker. Alc. 6,0% Vol.

Flesbieren

Leffe Triple

De benaming Trappistenbier is beschermd en staat voor die bieren die in een klooster en onder toezicht van paters gebrouwen wordt. De paters Norbertijnen van de Abdij van Leffe hebben de commerciële rechten van hun bier en de naam, onder bepaalde condities aan Interbrew beschikbaar gesteld. Dit akkoord maakt het mogelijk dat het Norbertijner patersbier wereldwijd verkocht kan worden. Maar tevens betekent deze overeenkomst dat Leffe geen Trappistenbier is! Leffe Triple is een licht bitterbier met de kruidige smaak van koriander en sinaasappel en de kleur van oude wijn. Alc. 8,5% Vol.

Kriek Belle-Vue

Geuze- en fruitbieren zijn unieke bieren van spontane gisting. Belle-Vue Kriek Lambic is een traditioneel bier dat wordt gemaakt uit jonge Lambic, waaraan krieken (zure kersen) zijn toegevoegd. Na minimaal zes maanden rijpen op eikenhouten vaten heeft de smaak van kriekenbier zich volledig ontwikkeld. De combinatie van extra veel krieken en Lambic geeft dit bier een fruitige en zoete afdronk. Het is zowel een heel verfrissend zomerbier als een bier voor feestelijke aangelegenheden. Alc. 5,1% Vol.

Palm

Onder amber worden de koperkleurige bieren bedoeld die van oudsher bekend stonden als de Belgische Ales. Het zijn bovengistende bieren die afgeleid zijn van het Engelse Ale bier. Palm is zo’n amberkleurig bier. Dit bier heeft een zachte volle smaak, met een aangename bitterheid. Alc. 5,4% Vol.

Duvel

Duvel is een zeer bekend Belgisch bier van de familie-brouwerij Moortgat te Breendonk. Duvel is ongetwijfeld één van de meest individualistische hoge-gistingsbieren van België. Het bier is okergeel en wordt met een royale kraag geschonken in het hiervoor ontworpen tulpglas. Het bier gist na op fles. De geur is lichtfruitig en de smaak droog en licht alcoholzoet. Duvel is geroemd als bier van de vorige eeuw, wat de fierheid van de Belgen op dit bier aangeeft. Alc. 8,5% Vol.

Deugniet

Ik ben een goudblond bier van hoge gisting met aroma’s van groene appel en fijne hop. Een bier met weinig bitterheid en vol van smaak en licht verteerbaar. Door de tweede gisting in de fles kan een lichte troebelheid optreden. Alc. 7,5% Vol.

Kasteel Donker

In het streven om aan steeds strenger wordende eisen te voldoen, brouwt de meesterbrouwer na veelvuldige proeven een romig, donker bier: Kasteelbier Bruin. Dit bier is een donker bier met nagisting. Het bier is zacht en mild van smaak, vol en romig. De jarenlange houdbaarheid wordt vermeld op het etiket. Alc. 11,0% Vol.

Rochefort 10 Trappist

Dit is één van de drie bieren van de Trappistenbrouwerij van Rochefort. Uit de archieven blijkt dat de monniken hier sinds 1595 hun bier brouwen. Trappistenbier is volkomen natuurlijk bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De kleur van het bier is diep bordeauxrood en naast de aangename geur heeft dit bier een zeer complexe ietwat zoete karamelsmaak, waarin tonen van kastanjes en chocolade terug te vinden zijn. Alc. 11,3% Vol.

Pauwel Kwak

Pauwel Kwak is een bier van hoge gisting dat in het originele koetsierglas wordt geschonken. Vroeger was er bij de brouwerij een wisselstation voor postkoetsen en koetsiers. Daar werden paarden gewisseld of gevoederd. Het bier van de brouwerij was zo fameus dat de koetsiers het bier mee namen. Met het koetsiersglas konden zij het glas bevestigen aan de bok alwaar het bier tijdens de tocht gedronken werd. De houten standaard vereenvoudigd consumptie ter plaatse. De kleur van het bier is diep amber en het bier heeft een volle warme smaak. Alc. 8,4% Vol.

Gouden Carolus Classic

Een bier gebrouwen door Brouwerij het Anker in Mechelen. Dit bijzondere bier is vernoemd naar Keizer Karel de Vijfde, die opgroeide in Mechelen. Gouden Carolus is een bier van hoge gisting. De kleur is donkerbruin, de smaak rozijnzoetig, fruitig en aangenaam vol. Alc. 8,5% Vol.

Verboden Vrucht

Verboden Vrucht beschrijft exact waar het om gaat: een onweerstaanbare verleiding. De dieprode Verboden Vrucht is zacht, strelend en vol in de mond. Men proeft zoet en droog tegelijkertijd: een prachtig evenwicht dat onderlijnd wordt door een kruidig plantenaroma. De Verboden Vrucht wordt gebrouwen met gebrande mout, hop, koriander, gedroogde sinaasappelschillen en Hoegaardse gist. Het is een rijk bier met een onweerstaanbare smaak. Alc. 8,5% Vol.

Chimay Bleu Trappist

Chimay is een zoet-bitterige Trappist dubbel bier van hoge gisting met nagisting op de fles. De zoet-bitterige smaak komt het best tot zijn recht in een ruim glas. Dit bier wordt tot op de dag van vandaag nog door Trappistenmonniken gebrouwen. Het bier is lang houdbaar en heeft smaak evolutie. Alc. 9,0% Vol.

Stella Artois

Stella Artois heeft een licht bittere smaak. Stella Artois werd voor het eerst gebrouwen in 1926, als een kerstbier in de Artois brouwerij te Leuven. Deze brouwerij bestond als sinds 1366, en was bekend onder de naam brouwerij Den Hoorn. De naam 'Stella Artois' is een samenvoeging van het woord voor ster in het Latijn, Stella, en de naam van de stichter van de brouwerij, Sebastien Artois. Alc. 5,0% Vol.

Maredsous Blond

Eén toets fruitigheid. De blonde Maredsous met een alcoholgehalte van 6% verenigt diverse mout- en hopcomponenten tot een harmonieuze smaakbeleving verrijkt met de overwegend frisse, licht bittere afdronk. Een ideale dorstlesser met net dat beetje meer. Alc. 6,0% Vol.

Westmalle - Tripple Trappist

Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel Trappistenbier, dat gedurende drie weken nagist in de fles. Hetis een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijke afdronk. De Westmalle Tripel wordt wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd. Alc. 9,5% Vol.

Delirium Tremens

Is een blond tripel bier van hoge gisting. Het bier dankt zijn bekendheid naast de voortreffelijke smaak natuurlijk ook aan het opvallende logo: een roze olifant gecombineerd met een helblauwe achtergrond. Het matgespoten, witgrijs, ondoorzichtig flesje is een echte eyecatcher. Zowel de naam als het logo verwijzen naar een afkickverschijnsel dat optreedt bij onthouding na overmatig en langdurig alcoholgebruik: een delirium tremens. Alc. 8,5% Vol.

St. Bernardus Abt 12

Een donker ivoorkleurig bier van hoge gisting. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak. De Abt heeft een zeer fruitig smaakboeket. De absolute top in de hiërarchie van de St. Bernardus bieren. Alc. 10,0% Vol.

Brugse Zot

Brugse Zot is een goudblond bier met een rijke schuimkraag, een bloemrijk aroma van ’hop in het brouwhuis’, een fruitige smaak die doet denken aan sorbet van perziken en een lichte smakelijke droogheid in de afdronk. De legende achter Brugse Zot. Om Maximiliaan van Oostenrijk hartelijk welkom te heten in hun trotse stad lieten de Bruggelingen een bonte stoet uitbundige feestvierders en zotten voorbijtrekken. Toen ze hem na afloop om een nieuw zothuis vroegen riep hij uit. “Ik heb hier vandaag alleen zotten gezien. Brugge is zo al een groot zothuis” Alc. 6,0% Vol.

Hertog Jan Grand Prestige

Is hét vlaggenschip van de Hertog Jan speciaal bieren en neemt een bijzondere plaats in de Nederlandse biercultuur in. Het is een donkerbruin bier dat door de bijzondere volle, zoete en aangenaam bittere smaak zonder problemen kan opboksen tegen een goede rode wijn. Alc. 10,0% Vol.

Straffe Hendrik Blond

Straffe Hendrik is een blonde trippel en is gebrouwen met een subtiele mengeling van 6 speciale moutsoorten. Het bier is stevig gehopt met Saaz- en Styrian Golding-hop van zeer goede kwaliteit. Hergisting in de fles zorgt voor een lange houdbaarheid. Alc. 9,0% Vol.

Brigand

In 1798 verdreven de Vlaamse boeren (de Brigands) de Franse soldaten (de Sansculotten) uit Ingelmunster. Net als de vrijheidsstrijders van weleer is Brigand sterk en krachtig. Het is een blond kleurig bier, van hoge gisting met nagisting op fles met een volle smaak, lichtjes bitter door zijn fijne hop. Alc. 9,0% Vol.

Hoegaarden Rosée

Een natuurlijk, licht en verfrissend bier met een fruitige frambozen smaak. Met de verfrissing en de lichte doordrinkbaarheid van witbier. Het is een zoet bier met een uitgesproken frambozen aroma en bloemige toetsen. Het typische Hoegaarden karakter met een zweempje van koriander en kruidnagel kan op de achtergrond herkend worden. Dit bier is ongefilterd wat resulteert in een troebel bier met een levendige oranjerode kleur. Alc. 3,0% Vol.

Hoegaarden Grand Cru

De vorstelijke Hoegaarden Grand Cru wordt gebrouwen met gerst mout en Hoegaardengist. Net als het witbier wordt hij op smaak gebracht met koriander, gedroogde sinaasappelschillen en witte kandij. Hij heeft een wazige gouden kleur, door nagisting op fles, een uitgesproken fruitig aroma en een naar zoet neigende smaak. De Grand Cru is een meesterlijk en complex bier waarvan echte liefhebbers graag in alle rust genieten. Grand Cru is een echte degustatiebier. Alc. 8,5% Vol.

Barbar

Blond helder biertje. Het smaakt licht romig, kruidig naar licht gebrande mouten die een verfrissende uitwerking hebben. Er zit zowel suiker in, net als in alle andere Belgische bieren, als honing. In lang vervlogen tijden was honing de enige manier om het bier te bereiden. Er wordt beweerd dat dit recept is afgeleid van een Vikingen drank. Het bier is dat van een krijger die na een lange jacht thuiskomt en vervult wil worden van genot. Op het etiket staat een langharige mannelijke figuur met speer en schild. De jacht naar geluk wordt tijdelijk gevonden in de smaakgenietingen van een tintelende honingdrank. Alc 8,0% Vol.

Corsendonk Pater Dubbel

Dit uniek Belgisch bier wordt met zorg gebrouwen in een ambachtelijke brouwerij volgens aloude traditie met water, mout, hop en gist. Door zijn tweede gisting in elke fles, wordt het Corsendonk bier op natuurlijke wijze gerijpt tot een fris en levendig bier. Corsendonk Pater is diepbruin rood van kleur met een zachte ronde smaak. Alc. 6,5% Vol.

Orval Trappist

Het Trappistenbier Orval is amberkleurig en kent een intense bitterheid. Het bier wordt met nagisting op de fles gebotteld en behoort nog een maand of negen verder te rijpen alvorens het gedronken wordt. De smaak is rijk en vol, droog en hoppig en er wordt gezegd dat als men dit bier niet lust men geen bierkenner is! Alc. 6,2% Vol.

Vedett Extra White

Vedett Extra White, witbier met een heerlijk verkwikkende, verbazende frisse smaak, geaccentueerd door sinaasappel- en citroenschil, afgerond met een mild bitter smakenpallet en een droge afdronk. Ideaal om op een zomerse dag eens extra van een Vedett White te genieten! Alc. 4,7% Vol.

Liefmans Fruitbier

De absolute topper van de zomer. Opnieuw gebrouwen in opdracht van Duvel Moortgat en dat is te merken ook. De basis bestaat uit een mengeling van Liefmans Oud Bruin, bier van één tot drie jaar oude krieken en blond bier. Vervolgens wordt het geheel versneden met verse vruchtensappen van aardbei, framboos, krieken, vlierbessen en bosbessen. Het resultaat is een zomers, zoet en helderrood fruitbier dat wel wat wegheeft van de frisse toets die een koel glas witte wijn kenmerkt. Alc. 3,8% Vol.

Gulden Draak

Is een donker tripel bier, wat op zich al een uitzonderlijk bier maakt. Heeft een complexe smaak van toetsen karamel, gebrande mout en koffie. De romige hazelnootkleurige schuimkraag maken het uniek. Het is een bier van hoge gisting met nagisting. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van wijngist die ook een bijdrage levert aan zijn weergaloze smaak. Alc. 10,5% Vol.

Kasteel Blond

Een goudgeel bier van hoge gisting. Met uitmuntende mengeling van edele mouten en hoppen, een verfijnd aroma en een zachte smaak. Alc. 7,0% Vol.

Sloeber

Een bier met nagisting op de fles en dient dus voorzichtig uitgeschonken te worden. Een pittige volmondige smaak gecombineerd met een warme krachtige alcoholische afdronk. Alc. 7,5% Vol.

Hopus

Hopus: fusie tussen hop (hop: Engels) en werk (opus: Latijn). Hopus is vol van smaak in zijn bitterheid, je proeft duidelijk de verschillende gebruikte hoppen heel sterk en krachtig bitter van smaak. Ook is de mout duidelijk aanwezig. Doet misschien een beetje denken aan Duvel. De biermarkt blijft verrassend. Dat bewijst brouwerij Lefébvre met deze prachtige blonde. Pas sinds 2009 verkrijgbaar en nu al een succes. Bier drinken is een beleving en dat geldt zeker voor deze Hopus. Laat u verrassen en geniet! Alc. 8,3% Vol.

Vedett Extra Blond

Vedett Extra Blond werd in 2003 gelanceerd als wedergeboorte van een oude merknaam. Zijn karakteristieke hop (Sax) zorgt voor meer aroma dan bitterheid, terwijl het bier iets lichter is van textuur, wat meer koolzuur bevat en ook een klein beetje meer alcohol. Een smaakvol pilsje voor iedereen die inmiddels wel toe is aan iets nieuws op pils gebied. Alc. 5,2% Vol.

De Koninck

Amber kleurig speciaal bier van hoge gisting. Soepele aanzet, fluweelzacht aroma en hopbittere afdronk. Antwerps bier bekend door zijn bijnaam ‘Bolleke’. Slechts 5,2 % alcohol, dus goed drinkbaar. Alc. 5,2% Vol.

Westmalle Dubbel

Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een fris bittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk. Alc. 7,0% Vol.

Karmeliet Tripel

Is een Belgische tripel waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt. Karmeliet is een zeer verfijnd en complex goud-tot bronskleurig bier met een geweldige, romige kraag. dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan uiterst mild bitter uit te vloeien. Alc. 8,4% Vol.

Cuvee van de Keizer Blauw

Elk jaar op 24 februari, geboortedag van Keizer Karel, brouwt Het Anker in beperkte hoeveelheid de “Cuvé van de Keizer Blauw”. Dit uitzonderlijke bier is een speciale versie van de Gouden Carolus Classic met een verrijkt smakenpallet en aangevuld met mysterieuze aroma’s. Met haar 11% alc. vol. en gekarameliseerde mouten verenigt “ Cuvé van de Keizer Blauw” de ronde warmte van wijn met de frivole frisheid van bier. Door de speciale champagnekurk is de “Cuvé ” ideaal om zeer lang te bewaren. Een degustatiebier om te koesteren. Degustatie is een Frans woord voor proeven. Degustatie kan zijn, het genieten van de smaak, het onderzoeken van de smaak en het proeven om te zien welke ingrediënten er worden gebruikt. Alc. 11,0% Vol. FLES 75 CL

Kasteel Rouge

Kasteel Rouge is een unieke melange van Kasteel Donker en zoete kersenlikeur. Dit ‘fruitige’ bier is een prima cocktail of aperitief op een zonnig terras. Een bier voor de liefhebbers van zoete kersen met een overweldigend aroma. Het fruit overvleugelt de mout in het moederbier Kasteel Donker waaraan evenwel toetsen van chocolade en peper herinneren. Verrassend licht verteerbaar. Alc. 8,0% Vol.

Leffe Royal

Leffe Royale is een hoogwaardig intens en complex blond bier. De smaak is gebalanceerd, noch te zoet noch te bitter. Al bij de eerste slok wordt het gehemelte geprikkeld door toetsen van kruidnagel en vanille. In tweede instantie komen de verse aroma's van banaan bovendrijven. Tot slot komen subtiele noties van geranium en citrusvruchten naar voren wat resulteert in een fijn uitgebalanceerd fris zoet slotakkoord. Alc. 7,5% Vol.

Augustijn Donker

Met zijn schitterend evenwicht tussen aroma, smaak en afdronk zorgt de Augustijn Donker voor een meerwaarde in dit segment en maakt dat het gamma Augustijnbieren een heerlijk smakenpalet weerspiegelt binnen onze rijke Belgische biercultuur. Het bier is niet uitgesproken zoet, zoals velen van een donker speciaalbier verwachten. Het smaakt eerder licht gerookt met toetsen van noten en caramel. Alc. 7,0% Vol.

Hoegaarden Radler

Zo’n frisse Hoegaarden Radler, dat is de zachtheid van het Hoegaarden witbier gecombineerd met vruchtensap van natuurlijke oorsprong. Dit is Hoegaarden Radler.

Hoegaarden Radler 0.0

Een heerlijk verfrissende radler, zonder alcohol.

Jupiler N/A

Jupiler N/A is het alcoholarme bier van de gelijknamige Belgische brouwerij. N/A staat voor 'Non Alcoholisch'. Met een alcoholgehalte van 0,5% is Jupiler N/A een verfrissende dorstlesser, gebrouwen met eenzelfde toewijding en vakmanschap als Jupiler. Daarnaast heeft Jupiler N/A ook de fijne smaak en goudblonde kleur die aan Jupiler zijn vertrouwd karakter geven. Alc. 0,5% Vol.

Nu tijdelijk verkrijgbaar

Paljas Blond

VAN DE WISSELTAP: Paljas Blond is een heerlijk fris bier van hoge gisting met hergisting waardoor het bier zich verder kan ontwikkelen. Hij heeft een heerlijk fris aroma en een karaktervolle smaak met een uitgesproken aroma. Dit blonde bier is een heerlijke door drinker. Alc. 6,0% Vol.

Schuppenboer Tripel

Het allereerste streekbier van Turnhout. Het is een zeer bijzonder bier omdat het iets weg heeft van een Tripel in combinatie met witbier. De smaak is fruitig, fris en het bier heeft een troebel uitzicht, met een blond oranje kleur. De geur is zoet maar toch voorzien van een lichtbittere smaak en voelt lichtzurig op de tong. Koriander en andere kruiden zorgen voor de pittige smaak. De Tripel is voorzien van een alcoholpercentage van 8,5%, waardoor je proeft dat het een krachtig bier is maar waar de alcohol toch niet overheerst. Brouwerij Het Nest is de maker. Alc. 8,5% Vol.

SchuppenAas

SchuppenAas is een amberkleurig bier waarbij na de hoofdvergisting een gist is toegevoegd dat het bier een uitgesproken verfrissende smaak en geur geeft. Het toevoegen van specifieke hopsoorten geven het bier dan weer een fruitige ondertoon van citrus en pmpelmoes. Alc. 6,5% Vol.

KlevereTien

Kleveretien is bijna zwart, maar heeft weinig tot niets van een stout. De smaak is overwegend kruidig met een toets van drop (steranijs), karamel en donker fruit. Op het einde komt de heerlijke alcoholwarmte naar boven. Wie tijdens een koude winteravond nood heeft aan een hartverwaremend bier, kiest zeker voor Kleveretien. Alc. 10,0% Vol.

KoekeDam

KoekeDam is een eigen interpretatie van de saison stijl met toevoeging van een Franse saisongist. Een Amerikaanse hopsoort en een kleine hoeveelheid speltmout zorgt voor een frisse ondertoon. KoekeDam is een ideaal verfrissend bier. Alc. 6,5% Vol.

HertenHeer

Liefhebbers van koperblond volmoutbier weten Hertenheer te apprecieren. Dit bier heeft een uitgesproken bittere smaak door het overvloedig gebruik van de fijnste Europese hopsoorten. Zonder toevoeging van kruiden kent dit biertoch een lange kruidige en bittere afdronk. Alc. 6,5% Vol.

Prior Tongerlo Tripel

Goudgeel abdijbier met een hoppig aroma en kruidige fruitige toetsen. Volmondig, zachte aanzet en aangenaam bittere afdronk. De eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo leeft verder in dit officieel erkend Belgisch abdijbier. Alc. 9,0& Vol.

Keizer Karel Goud Blond

Keizer Karel Goud Blond heeft een licht zoete, toegankelijke smaak waarbij je duidelijk het mais proeft. Een aangename smaak met karakter en prettig eenvoudig gehouden. Keizer Karel Goud Blond heeft een fruitig zoete geur van groene appel en vanille. Verder heeft het tonen van noten en peper in zich. Alc. 8,5% Vol.

Bourgogne des Flandres

Bourgogne des Flandres is een roodbruin bier van gemengde gisting. Het is een blend van een bruin bier van hoge gisting en lambiek. Helemaal volgens de regels van de kunst, wordt lambiek enkel gebrouwen rond Brussel. De lambiek in Bourgogne des Flandres is afkomstig an de oudste lambiekbrouwerij ter werled: Brouwerij Timmermans uit Itterbeek. Daar wordt nog op traditionele wijze gebrouwen volgens de familierecepten die worden roorgegeven van generatie op geeneratie. Alc. 5,0% Vol.

Troubadour Magma

Troubadour Magma is een amberkleurig bier met het kruidig en bitter karakter van een Amerikaanse India Pale Ale, maar verzacht met de smaak van een Belgische Tripel. Geniet van de explosie van fruitige geuren afkomstig van de dry-hopping. Alc. 9,0% Vol.

Vedett IPA

Vedett is the Belgian beer with a somewhat different attitude. For a seriously refreshing drop, neither Vedett Extra Blond nor Vedett Extra White takes themselves too seriously. Het bier heeft een oranje gouden kleur en is net niet helemaal helder. Bovenop het oranje nat staat een mooie witte kraag die wel kleiner wordt maar nooit helemaal verdwijnt en ook lekker aan het glas blijft kleven. De bekende citrus geur komt je al snel tegemoet, vooral sinaasappel valt te onderscheiden maar ook een hint van perzik. Alc. 5,5 Vol.%

Wild Jo

Wild Jo zag het levenslicht na een wilde nacht in Stadsbrouwerij De Koninck. Onze brouwers lieten de klassieke gisten links liggen en gingen aan de slag met wilde stammen. Resultaat: pure rock ‘n’ roll in een flesje. Wild Jo is niet te temmen. Integendeel. Ontdek de aardse aroma's en ervaar hoe die zich vermengen met florale aroma's. Ook de geur van Wild Jo weerspiegelt z'n koppig karakter: niet voor softies! Een licht zoete aanzet met een bittere afdronk én een licht zurige toets. Alc. 5,8% Vol.

Voor bij de borrel

Portie Vlaamse Fritten in puntzak € 3,50

De enige echte Vlaamse Fritten. Al sinds 1900 bekend en beroemd in België. In een ouderwetse puntzak om zo uit het vuistje van te genieten. Bij een heerlijk Belgisch biertje of een lekker glas wijn of fris.

Klein bittergarnituur € 5,80

Heerlijke warme hapjes voor bij de borrel, in dit bittergarnituur is voor elk wat wils opgenomen. Een klein bittergarnituur bestaat uit 13 stuks.

Groot bittergarnituur € 11,40

Heerlijke warme hapjes voor bij de borrel, in dit bittergarnituur is voor elk wat wils opgenomen. Een groot bittergarnituur bestaat uit 27 stuks.

Bittergarnituur XXL € 21,80

Heerlijke warme hapjes voor bij de borrel, in dit bittergarnituur is voor elk wat wils opgenomen. Voor wie er geen genoeg van krijgt... Het bittergarnituur XXL bestaat uit maar liefst 51 stuks.

Elftal Van Dobben Bitterballen € 8,90

De allerlekkerste bittervallen zijn van Van Dobben. Het beste geserveerd als een volledig elftal, natuurlijk vergezeld van wat mosterd. Om je vingers bij af te likken...

Van Dobben Bitterballen € 5,70

De lekkerste bitterballen zijn van Van Dobben. Is een heel elftal teveel? Geniet dan van een portie bitterballen. Natuurlijk met mosterd.

Kaassoufflés € 5,70

Geniet van een portie kaassoufflés, heerlijk warm, met gesmolten kaas van binnen.

Vlammetjes € 5,70

Lekker warm en "vlammend", een portie Vlammetjes bij de borrel. Natuurlijk geserveerd met chilisaus.

Kaastengels € 6,20

Kaastengels, om met je vingers te eten... Jazeker, kaas-tengels, natuurlijk zijn het geen kaas-stengels. Lekker bij een goed glas wijn of een lekker glas bier.

Portie oude kaas € 4,70

Bij de borrel mag een portie kaas natuurlijk niet ontbreken. Keuze uit jonge kaas of oude kaas, geniet van een lekker blokje kaas bij de borrel. Geserveerd met mosterd.

Portie jonge kaas € 4,50

Bij de borrel mag een portie kaas natuurlijk niet ontbreken. Keuze uit jonge kaas of oude kaas, geniet van een lekker blokje kaas bij de borrel. Geserveerd met mosterd.

Dwaze Kazen plankje € 6,20

Verschillende soorten kaas, samen met Luikse siroop en een stokbroodje: de perfecte combinatie voor bij een goed glas wijn of een lekker glas bier. Genieten als God in Frankrijk, van al het goede van dit Belgische kaasplankje...

Regelmatig worden er nieuwe bieren toegevoegd, of is een speciaal bier tijdelijk verkrijgbaar. Kom langs om te genieten van ons actuele aanbod. Als het mooi weer is, heerlijk op ons terras op de markt. Of binnen in onze authentieke Belgische brasserie.

Wij zijn geopend en te bereiken
woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur.

Everwijnstraat 27
4101CE Culemborg
0345 - 51 36 27
info@tapperijdepoortwachter.nl